Portfolio

Nationale Werkbezoek Dag 2013

Door de aanhoudende crisis is het voor werkzoekenden lastig om op de arbeidsmarkt te komen of terug te keren. Snel herstel van de banenmarkt blijkt niet vanzelfsprekend. De hoge werkloosheid is een groot maatschappelijk probleem dat niet kan en mag worden onderschat. Door een Nationale Werkbezoek Dag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met bedrijven en publieke instellingen. De organisatie kan zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereldIn 2013 is de éérste Nationale Werkbezoek Dag van start gegaan! De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken en een informatieve website op korte termijn te realiseren.
Een uitnodigende huisstijl was noodzakelijk voor de organisatie van De Nationale Werkbezoek Dag. Herkenbaar in de Nederlandse kleuren maar niet te nationalistisch. Ook werd een Twitter account gemaakt: @werkbezoekdag. 
In twee weken tijd zijn ruim 3.500 Tweets geplaatst met de hashtag ‘#Werkbezoekdag’ Ongeveer 100 á 150 organisaties hebben meegedaan, per organisatie 1  tot 16 bezoekers. Niet alleen gaven bedrijven en organisaties via Twitter aan dat zij meededen, ook werkzoekenden werden actief en gaven aan wat voor een organisatie in welke regio zij graag zouden willen bezoeken. Zo ontstond een matchingsproces met enorm veel dynamiek, waarbij werkzoekenden in hoog tempo werden gekoppeld aan organisaties, of aan een zzp’er die ook graag bereid was om iemand te ontvangen. Van veel kanten is het voorstel gedaan om volgend jaar weer een werkbezoekdag te organiseren. Ook toonden onze zuiderburen belangstelling en is het idee gerezen om in 2014 een EU-brede Werkbezoek Dag te organiseren (European Work Visit Day)..

2013

Nationale Werkbezoek Dag

Grafisch, Video & Fotografie, Web

Recente Projecten

Back to top